Your Cart
human and the biofield

En guide til skeptikere og tvivlere – myter om energy- og lyd healing.

Du har sikkert hørt ordene "energihealing" eller “lydhealing” fra tid til anden. Men hvad præcis er det? Og hvad betyder det? Der er lige så mange myter og misforståelser om energihealing, som der findes praksisser for det – og også en hel del mystik. Du kan opleve, at dit hoved begynder at snurre, hvis du prøver det Google det, og du vil sandsynligvis få et forskelligt svar fra enhver person du spørger.


Så det er tid til at opklare, hvad energihealing er - og hvad det ikke er - ved at sprænge nogle af de største myter omkring det.


Enkelt sagt er energihealing en systematisk måde at arbejde med kroppens energier

for at fremme sundhed, helbredelse og velvære.


Energihealing omfatter en bred vifte af traditioner og teknikker, der bearbejder og flytter kroppens energier gennem forskellige energisystemer. Disse energier er typisk usete, men ved at arbejde med dem, kan vi frigøre blokeringer for vores helbredelse, skabe balance og genoprette vores vitalitet.


Nogen af de ældste traditioner er:

Yoga

Qi Gong

Akupunktur

Traditionel Kinesisk medicin - Balancering af fem elementer

Reiki


Men også disse teknikker arbejder med kroppens energier:

Massage

Meditation

Åndedræt

Feldenkrais

EFT (Tapping)

Akupressur


Og disse benytter brugen af specifikke frekvenser:

Lyd healing

Farve healing

Krystal healing

Chakra healing


Men læs videre for at lære mere om denne mystificerende modalitet ...


Myte nummer 1: "Energihealing er en 'New Age' mode."


Tværtimod. Energihealing var faktisk blandt de første healingpraksisser vi kender til, som går tilbage

tusinder af år. Længe før vores forfædre fandt ud af, at planter havde medicinske egenskaber. Mennesker bevægede sig og manipulerede kroppens energier med deres hænder for at helbrede sig selv og fremme bedre sundhed. Shamaner og medicinmænd og -kvinder fra oprindelige stammer, repræsenterer blot nogle af de healere, der arbejdede med energi i oldtiden.


Interessant nok ser vi stadig rester af vores gamle energihelingsstrategier i vores hverdag. Når vi for eksempel, har ondt i maven, er en ofte en ubevidst reaktion at gnide hånden i en cirkulær

bevægelse over vores midtersektion. Dette er en kendt energiteknik, der hjælper med at genoprette det naturlige flow af vores fordøjelse. Eller, når vi har hovedpine, masserer vi vores tindinger: disse områder indeholder specifikke energetiske trykpunkter, der hjælper med at lindre smerter, når de aktiveres. Energihealing er så gammel en praksis, at den er indbygget i selve vores DNA.


Myte nummer 2: "Energihealing er ikke baseret på videnskab."


Overraskende nok er udfordringen ikke, at der ikke er videnskabeligt bevis for at understøtte energihealing – men det faktum at de fleste mennesker ikke ved at den videnskabelige forskning findes. Der er masser af kliniske undersøgelser fokuseret på effektiviteten af forskellige typer energihealing; denne forskning er dog ikke blevet populariseret i mainstream kulturen, som har en tendens til at understøtte konventionelle tilgange og velfinansierede interesser.


Der er tusindvis af kliniske undersøgelser, der viser effektiviteten af akupunktur alene (en af

de mest udbredte former for energihealing), såvel som for mange andre former for energihealing.

Inden for energipsykologi, findes mange undersøgelser af EFT (Emotions Fokuseret Terapi) – en metode, hvor du trykke på specifikke akupunkturpunkter, mens du aktiverer specifikke tanker eller følelser.


Lydhealing benyttes til at understøtte healing af knoglebrud, og det har længe været accepteret viden at farver (og de frekvenser de benytter) har en direkte effekt på vores sind. Så selvom der stadig er stor debat om, hvordan sådan energiske tilgange virker, er der i dag hundredvis af forsøg der bekræfter, at det gør de!


Myte nummer 3: "Der er ikke sådan noget som et energi felt."


Bare fordi du ikke kan se noget, betyder det så at det ikke eksisterer? Vi kan ikke se kærlighed eller tyngdekraft, eller magnetisme ... men vi kender dem på deres virkninger. Det energimæssige aspekt af vores krop har været anerkendt på tværs af kulturer i tusinder af år – og aspekter af det er blevet kortlagt i detaljer inden for nogle af verdens ældste helbredelsessystemer, herunder traditionel kinesisk medicin og ayurveda.


Hvis du har hørt om chakraerne, auraen, bindevævsbaner eller meridianerne, så er du allerede bekendt med noget af den grundlæggende "anatomi" af energilegemet vi kender til i dag. Ligesom vi alle har et kredsløb, et fordøjelsessystem og et endokrine system, har vi har alle et energisystem.


Desuden er energilegmet ikke nødvendigvis "usynlig"; udfordringen ligger måske i stedet for i vores manglende evne at opfatte det. Faktisk er der enkeltpersoner, der rapporterer at kunne se folks energilegemer (aura eller biofelt). Dette skyldes måske Faraday-effekten; Magnetiske felter ændrer lysets polarisering. Øjet er meget følsomt over for lysets polarisering, og nogle mennesker har evnen til at fornemme kroppens energifelt ved at tune ind på den måde, feltet ændrer lysets polarisering. Det er deres opfattelse, at vi alle er født med evnen til at se energi, men den stærkt venstre hjernede kultur vores samfund har skabt, resulterer ofte i at denne evne atrofiere i en meget ung alder. At kunne føle og se energi kan dog genvindes med øvelse.


Myte nummer 4: "Energihealing virker ikke."


Skeptikere vil ofte sige noget i retning af: "Jeg prøvede energihealing en gang, og det virkede ikke," eller "Jeg mærkede ingen forskel." Sandheden er, at energihealing fungerer fuldstændig anderledes end konventionel medicin. Mens konventionel medicin fokuserer på at ændre krop biokemisk (f.eks. gennem medicin) eller mekanisk (f.eks. gennem kirurgi) så fungerer energihealing ved at balancere og modificere de subtile energifelter og strømme, der udgør vores krop.


Ifølge mange traditioner begynder ubalancer og sygdom udefra og ind: fra det yderste lag af vores biofelt, eller "aura", og trænger derefter ind i vores fysiske og psykiske krop. Når fysiske symptomer viser sig, er ubalancen/blokeringen/sygdommen allerede til stede i kroppen. På samme måde fungerer energihealing også indefra og ud: vi kan nogle gange ikke "mærke" virkningerne med det samme, fordi ændringerne ikke sker med det samme på det fysiske plan.


Ofte er den bedste måde at vurdere en første energi healing session, ved at være opmærksom på positive ændringer i dit humør, energiniveau og søvn og ikke kun de symptomer, du ønsker at lindre. Energihealing arbejder holistisk, på alle aspekter af kroppen – ikke kun den fysiske. Mange mennesker oplever, at deres symptomer forsvinder over tid – naturligt – efterhånden som deres energier balanceres og styrkes.


Myte nummer 5: "Du skal tro på energihealing for at det virker."


Energihealing kræver ikke tro, tillid eller endda håb (selvom det bestemt er gavnligt og fremmer processen). Dette er blevet bevist igen og igen i det, der populært kaldes "intention eksperimenter", hvor det har vist sig, at vores fokuserede tanker kan have kraftfulde, målbare helbredende virkninger på andre levende væsener, fra mennesker til planter.


Disse resultater er beregnelige, signifikante, og kan replikeres - og vigtigst af alt, så krævede det ikke, at personen på modtagersiden skal vide, at de er en del af eksperimentet, eller endda tro på det. Sådanne undersøgelser er en stor fordel til ikke kun effektiviteten af energihealing, men også kraften af fjernhealing, hvilket afslører, at vi er ikke så adskilt fra hinanden, som vi måske tror ... og faktisk kan vores evne til at helbrede os selv og hinanden, være lige så dybt forankret i os som vores evne til at elske.


LÆS MERE: Hvad er lyd healing?

LÆS MERE: Hvad er Reiki healing?

LÆS MERE: Ulta kort om energi medicin

LÆS MERE: Effekterne af lydhealingAnsvarsfraskrivelse.

Oplysningerne i dette blogindlæg er kun til generelle informations- og uddannelsesformål og bør ikke betragtes som en erstatning for sundhedsprofessionel rådgivning. Hvis du kæmper med helbredsproblemer, så søg professionel hjælp. Brugen af oplysningerne i dette blogindlæg er udelukkende på eget ansvar.

Seneste Blog Posts

mala beads
Sådan bruger du mālā beads.
Når du dykker ned i mindfulness og yoga, kan du støde på noget, der kaldes mālā beads. Det er et meget nyttigt værktøj inden for mindfulness og yogatraditionen.Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om mālā beads og deres korrekte anvendelse, så læs...
Read More
image collage yoga and running
Yoga og løb, det perfekte mix?
Det ultra korte svar er: JA Se dette kunne være mit korteste blog indlæg til dato, der er så mange gode argumenter og årsager til at løb og yoga går så godt i spænd, at mit største problem her er at begrænse mig og fokusere på de væsentligste, så jeg...
Read More
color pencils
10 kreative journal prompts
Den afslappede og reflekterende natur der opstår når du fører en daglig journal, tilskynder til en tankegang af åbenhed, nysgerrighed og leg. Alle 3 ting er afgørende for at pleje kimen til kreativitet og fantasi.Med en journal har du mulighed for at...
Read More
women running in the forest
3 Yoga stillinger som supplement til løbetræning.
Nedenstående blog indlæg drejer sig om løb og yoga, men passer på alle motionsformer, hvori der indgår et element af udholdenhed og gentagende monotone bevægelsesmønstre som f.eks. fodbold, håndbold, tennis, basket, cykling og svømning, for at nævne ...
Read More
yin and yang symbol in the grass
Yin og Yang
I vesten, er kendskabet til begrebet yin og yang, og yin og yang energier ikke så udbredt. Yin, måne energien, den passive, rolige og nærende energi og Yang, sol energien, den aktive, bevægende og opløftende energi. Mange tænker ikke over disse energ...
Read More
hands kneeing dough
Det du gør i dag har betydning for i morgen.
Jeg var ikke helt klar til at tænke de store filosofiske tanker, den dag jeg stod med hænderne i en bolledej og læste ovenstående på en pose økologisk hvedemel der stod på bordet foran mig. Men det slog mig alligevel hvor præcist den ene sætning opsu...
Read More
illustration buddha figure
Grundlæggende Meditations teknik
Meditation handler om at åbne op og slappe af over for alt, hvad der dukker op i sindet under meditationen, uden at vælge noget ud. Det drejer sig ikke om at undertrykke nogle tanker eller følelser, men bare at acceptere og konstatere at noget dukker...
Read More
woman standing in yoga pose tree pose
Yogastillingernes potentiale
Folk tager ofte fejl, det er ikke hvor fleksibel du er, der afgør hvor "yogisk" du er.En meget fleksibel person, der er i stand til at udføre alle de forskellige yogastillinger, kan være totalt fokuseret på konkurrence og sammenligning - ikke særlig ...
Read More
sunset
3 gode måder at starte din dag på.
At komme godt i gang med dagen behøver ikke at være en uoverskuelig opgave.Når jeg tager et par øjeblikke i begyndelsen af ​​dagen for mig selv, gør det hele forskellen. I stedet for at starte en spiral direkte ind i stress, møder jeg dagen med en le...
Read More
woman on the knees stretching the soles of her feet
Udstrækning af fodsål og tæer for bedre flexibilitet.
Fødderne er ofte en overset kropsdel, og et af de steder jeg har fokus på med mine klienter. Rigtig mange er ikke vant til at bruge fødderne så intens som vi gør i yoga, og pludselig bliver de bevidste om egne begrænsninger som følge af "stramme" fød...
Read More
woman sitting crossed legged on sofa
Din personlige yogapraksis.
Der er en grund til at jeg ofte henviser til yoga som en "praksis", at praktisere yoga er en mulighed for at opøve nogen af de kvaliteter, vi ønsker at se mere af i vores liv. Nogle gange praktiserer man yoga for at arbejde med tålmodighed, klarhed e...
Read More
woman in yoga pose on the floor
Integrer Yoga i din hverdag.
Jeg bruger meget tid på at overbevise mine klienter om, at fremskridt sker et skridt af gangen. Vi er ofte alt fokuseret på at gøre alt på en gang, at nå det hele med det samme. Men mit fokus når jeg underviser, er på at sikre at mine klienter får no...
Read More
women doing yoga on the beach
10 grunde til hvorfor du bør praktisere Yoga
Yoga som motionsform er stadigt stigende i popularitet. Den stigende interesse for yoga er et bevis for, at stadig flere og flere får øjnene op for de mange sundheds- og helbredsmæssige fordele ved denne gamle og alligevel relevante praksis.Men yoga ...
Read More
woman with hands in prayer pose
Serenity Prayer
Dem der kender mig ved, at jeg er altid er klar til at falde for rammende citater og digte, der i få velvalgte ord kan fremkalde tanker og følelser, eller gengive aspekter af vores alle sammens fælles oplevelse; " the human experience."Velvalgte samm...
Read More
women in yoga childs pose
Udnyt den beroligende virkning af foroverbøjninger.
Jeg er fan af foroverbøjninger.At noget så simpelt som en foroverbøjning, en handling vi er mere eller mindre er født til at udføre fra vi er helt små, kan påvirke vores mentale tilstand så makant, virker lidt som et mirakel.Her er lidt tips til at b...
Read More
close up of hands holding mala beads
Yoga, en livsstil.
Yoga er ikke et ”quick fix”, det er ikke her du finder en her og nu løsning på smerten i ryggen. Når det er sagt, så vil jeg med det samme modsige mig selv, for selv så lidt som 10-15 minutters fokuseret yoga vil kunne afhjælpe smerter, ubehag og sti...
Read More
woman stretching in bed
5 Yoga stillinger til bedre søvn.
Hvis du praktiserer yoga derhjemme, lige inden du skal i seng, skal du have fokus på de mere restorative stillinger, der er med til at berolige kroppen både mentalt og fysisk. Start med at sidde lige så stille i din foretrukne stilling, slip dagens b...
Read More
woman in child's pose
Gode stillinger for rygsmerter, som du kan udføre hjemme.
De fleste yoga stillinger arbejder med hele kroppen, og den sunde, stærke, smidige og fleksible rygrad (ryg) er en af grundstenene i yoga. Vores meget foroverbøjede livsstil med computere, mobiltelefoner, tv fra sofaen, bilkørsel og selv motionstræn...
Read More
close up runners legs
Sports skader og yoga.
Nedenstående blog indlæg drejer sig om løb og yoga, men passer på alle motionsformer, hvori der indgår et element af udholdenhed og gentagende monotone bevægelsesmønstre som f.eks. fodbold, håndbold, tennis, basket, svømning og volleyball, for at næv...
Read More
woman in yoga child pose
3 grunde til hvorfor du behøver Yoga nu!
Jeg ved godt hvordan det føles, når jeg let i kroppen forlader yogamåtten, og jeg er sikker på at du også elsker følelsen i kroppen efter en yoga klasse, men har du tænkt over hvorfor det føles så godt? Her er 3 gode grunde til hvorfor din krop blive...
Read More
woman doing yoga
Giv yoga 20 minutter og du får...
Som ved alt anden fysisk træning kræver det regelmæssighed og faste rutiner, for at vi kan opnå fremskridt. Men i yoga er der ikke nogle tider eller distancer vi skal nå, der er ingen synlig mållinje vi skal krydse, og inden konkurrencer vi skal meld...
Read More
illustration woman sleeping
Får du nok søvn ?
Hvis du føler dig træt om morgenen når du vågner op, skyldes det normalt en af to ting; du har ikke sovet længe nok, eller kvaliteten af din søvn har ikke været god nok.Søvn spiller en stor rolle for vores velbefindende, og som voksen skal vi have me...
Read More
woman journaling
10 fordele ved at føre en mindfulness journal.
Har du nogensinde tænkt på at føre en daglig mindfulness journal?Det er ikke kun for dem, der er rigtig gode til at skrive – alle kan gøre det. Din journal er dit personlige skattekammer af tanker og følelser, og du behøver ikke dele den med nogen, m...
Read More
yoga Pilates collage
Hvad er forskellen mellem Yoga og Pilates?
Hvis du nogensinde har taget en yogatime og en pilatestime, undrer du dig måske over, hvad forskellen er mellem Pilates og yoga, da mange af stillingerne virker ret ens. Så hvad adskiller de to forskellige praksisser?Pilates og yoga er begge krop-sin...
Read More
woman tossing her hair
Her er værktøjet til at løfte dit humør.
Værktøjet til at løfte dit humør, afhjælpe depression og øge dit energiniveau har du lige ved hånden.Ingen of os går igennem livet uden fra tid til anden at opleve perioder hvor vi føler os ude af balance, nede eller bare generelt handlingslammet. De...
Read More

Join the Newsletter

Gå ikke glip af mit ugentlige nyhedsbrev med en Mindfulness øvelse/tip - Jeg sender dig min GRATIS Balanceret Åndedræt ebog som Tak.

    I will not spam you, and you can unsubscribe at any time.