Your Cart
Old images of Reiki healers

En kort historie om Reiki.

I min træning til Reiki behandler i 2016, læste jeg side op og side ned omkring historien om Reiki, og nedenstående har jeg prøvet at lave en kort overblik over hvordan det hele hænger sammen.


Dr. Mikao Usui


Dr. Mikao Usui er krediteret som grundlæggeren af Reiki, men den generelle holdning er at denne form for healing har eksisteret i århundreder, og at Usui genopdagede denne i slutningen af 1800-tallet.


Legenden om Dr. Mikao Usui

Usui voksede op i en familie med stærk tro på zenbuddhisme, han udviklede dog en fascination af vestlig kultur og senere studerede han allopatisk medicin.

Under en koleraepidemi i Tokyo, blev han alvorlig syg, og i sin kamp for at overleve genoptog han Zenbuddhismen og sluttede sig til et zen kloster. Det var under hans studier her, han opdagede en helbredelsesmetode, der havde været brugt i århundreder – Reiki.


Selv om han var ivrig efter at benytte denne metode, valgte han at meditere på det, og på en tur op på Kurama bjerget, samlede han 21 sten op, hvorefter han satte sig ned og begyndte at meditere. Som hver dag passerede, smed han en sten. Efter de 21 dage, var han åben og klar til at se tingene klart. Legenden siger, at et stærkt lys blinkede ovenover ham og strålede gennem hans pande, så han så de symboler og metoder han skulle benytte.


På vej ned af bjerget, sårede han sin fod og lagde instinktivt sin hånd på den sårede området i tråd med Reiki, og observerede at blødningen stoppede og smerten aftog. Da han vendte tilbage til klostret, var han i stand til det helbrede sin overordnede, der havde smerter med gigt.


Usui besluttede, at bruge Reiki på de hjemløse i de fattige områder af Kyoto, i håbet om at forbedre deres liv, men blev modløs da han så at de vendte tilbage til deres gamle liv, selv efter at have fået det bedre. Han konstaterede, at helbredelse kræver healing af både krop, ånd og sind som en helhed. Han trak sig tilbage til meditation igen, og blev yderligere oplyst omkring Reiki’s principper.

Resten af Usuis liv gik med at praktisere og undervise i Reiki.


Hvad vi ved er sandt.


Mikao Usui Usui blev født den 15. august 1865 i Taniai-landsbyen, Yamagata-distriktet, Cifu-præfekturet. Han gik på en Tendai buddhistisk skole nær bjerget Kurama.


Han studerede og rejste til Europa, Amerika og Kina. Under hans studier, udførte han forskellige healende discipliner, som qigong, men bemærkede at de helbredende teknikker ofte drænede energi og han spekulerede på, om det var muligt at helbrede uden at bruge energi.


I marts 1922 havde Usui vanskeligheder i sit forretnings- og personlige liv og indskrev i Isyu Guo, en

21-dages træningskursus sponsoreret af Tendai Buddhist Tempel beliggende nær bjerget Kurama. Faste, meditation, sang og bønner var en sandsynlig del af praksis.


Det var under Isyu Guo-træningen, Reiki kom ind i Usui's liv. Han blev opmærksom på sin evne til at bruge denne livskraft til at helbrede sig selv og andre med umiddelbare resultater, og han ønskede at dele denne gave med andre og flyttede til Aoyama Harajuku, Tokyo i april, 1922 og etablerede et center, hvor Reiki blev undervist og givet til offentligheden.


I 1923 ramte Kanto jordskælvet Tokyo hvor et anslået antal på 140.000 mennesker døde.

Usui udførte Reiki på så mange individer han kunne, og begyndte også at træne andre i Reiki. Folk stod i kø for at modtage Reiki, og tiden kom, hvor center kunne ikke længere rumme det store antal mennesker. Usui byggede et nyt center i Nakano lige uden for byen i 1925 og rejste ud for at dele Reiki på steder som Kure, Hiroshima, Saga og Fukuyama.

Dr. Mikao Usui fik et slagtilfælde under en af disse rejser og døde den 9. marts 1926.


Det anslås, at Usui underviste over 2.000 studerende og initierede 20 Reiki healere.

De 20 personer, som Usui initierede, inkluderer Toshihiro Eguchi, Jusaburo Guida, Ilichi Taketomi, Toyoichi Wanami, Yoshiharu Watanabe, Keizo Ogawa, J. Ushida og Chujiro Hayashi.

Den Japanerne regeringen udstedte Usui a Kun San for hans arbejde.


Chujiro Hayashi.


Chujiro Hayashi var læge og pensioneret marinechef, og en af de 20 Reiki healere som Usui initierede. Usui bad Hayashi om at åbne sin egen Reiki klinik og udvikle Reiki, og Hayashi åbnede en skole og en klinik kaldet Hayashi Reiki Kenkyukai.


På Hayashis klinik blev der holdt omhyggelige optegnelser af alle de sygdomme og tilstande, der blev behandlet. Han lavede også notater omkring hvilke Reiki behandlinger der fungerede bedst til at behandle forskellige lidelser. Baseret på disse optegnelser og noter skrev Hayashi Reiki Ryoho Shinshin (Guidelines for Reiki Healing Method). Denne guide var en del af den klassemanual, Hayashi gav til eleverne.


Hayashi rejste til Hawaii i 1937 forud for det japanske angreb på Pearl Harbor, og blev bedt af det japanske militær om at yde oplysninger om placeringen af lagre og andre militære mål i Honolulu. Han nægtede at gøre det og blev erklæret forræder i Japan. Hayashi udførte efterfølgende seppuku (rituelt selvmord) som svar på den skændsel, som hans familie konfronteret i lyset af hans beslutning. Hayashi døde den 11. maj 1940


Hawayo Takata.


Fru Hawayo Takata er akkrediteret for at bringe Reiki fra Japan til Vesten i 1937. Hun praktiserede og underviste, indtil hun døde i 1980.


Takata blev født den 24. december 1900 på øen Kauai, Hawaii. Hendes forældre var japanske immigranter, og hendes far arbejdede i sukkerrørsmarkerne. Hun giftede sig med bogholderen (Saichi Takata) af plantagen, hvor hun var ansat, og de havde to døtre.


I oktober 1930 døde Saichi i en alder af 34. Efter mange år med lange arbejdstimer for at kunne forsørge sin familie, udviklede Takata stærke mavesmerter og en lungesygdom og fik et nervøst sammenbrud, kort efter døde en af Takatas søstre.


Det var hende ansvar for at rejse til Japan, hvor hendes forældre var genbosat og levere nyheden.

Efter at have informeret sine forældre, blev hun indlagt på et hospital, diagnosticeret med en tumor, galdesten, blindtarmsbetændelse og astma.


I stedet for operation valgte hun at opsøge Hayashis klinik, hvor hun begyndte at modtage behandlinger. Da hun skulle rejse tilbage, ønskede hun selv at lære at give disse behandlinger og Hayashi tillod Takata at arbejde på hans klinik og begyndte at give hende Reiki-træning. Hun arbejdede et år på klinikken og blev initieret Reiki healer.


Tilbage på Hawaii, åbnede hun flere Reiki klinikker, hvor hun gav behandlinger og underviste i Reiki. Takata blev en berømt anerkendt healer og rejste til det amerikanske fastland og andre dele af verden, hvor hun underviste og gav behandlinger. Hun tilskrev sin succes det faktum hun udførte flere Reiki behandlinger på hver klient.


Efter 1970 begyndte Takata at initierer Reiki Masters.

Hun gav ikke skriftlige instruktioner eller tillade eleverne at tage noter eller optage timerne, og. tilskrev disse begrænsninger til forestillingen om, at Reiki var en mundtlig tradition og at alt skulle læres udenad. Det er uvist hvorfor Takata underviste Reiki på denne måde. Under Takata’s undervisning forenklede og standardisere hun håndpositionerne yderligere og før hun døde den 11. december 1980, havde hun initieret 22 Reiki Masters.


I dag.


Reiki som den praktiseres i Japan, Amerika og resten af verden i dag er en blanding af både vestlig og japansk Reiki. Takata er krediteret for at have hjulpet Reiki med at blomstre og opnå anerkendelse i den grad som den har det på den vestlige halvkugle. Med tiden begyndte nogle af de mestre, som Takata trænede, at ændre i måden hvordan Reiki blev undervist, hvilket tillod Reikis visdom at brede sig endnu mere. Det skift hjalp Reiki med at blive bredt undervist, og det anslås, at der er over en million Reiki Masters i verden i dag med godt over fire millioner udøvere.


For sjov kan du nedenstående se, hvordan jeg selv, via min initiering som Reiki Master april 2016, er forbundet til denne historiske Reiki linje:
LÆS MERE: Hvad sker der under en Reiki behandling?

LÆS MERE: Hvad er Reiki healing?


Ansvarsfraskrivelse.

Oplysningerne i dette blogindlæg er kun til generelle informations- og uddannelsesformål og bør ikke betragtes som en erstatning for sundhedsprofessionel rådgivning. Hvis du kæmper med helbredsproblemer, så søg professionel hjælp. Brugen af oplysningerne i dette blogindlæg er udelukkende på eget ansvar.

Seneste Blog Posts

mala beads
Sådan bruger du mālā beads.
Når du dykker ned i mindfulness og yoga, kan du støde på noget, der kaldes mālā beads. Det er et meget nyttigt værktøj inden for mindfulness og yogatraditionen.Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om mālā beads og deres korrekte anvendelse, så læs...
Read More
image collage yoga and running
Yoga og løb, det perfekte mix?
Det ultra korte svar er: JA Se dette kunne være mit korteste blog indlæg til dato, der er så mange gode argumenter og årsager til at løb og yoga går så godt i spænd, at mit største problem her er at begrænse mig og fokusere på de væsentligste, så jeg...
Read More
color pencils
10 kreative journal prompts
Den afslappede og reflekterende natur der opstår når du fører en daglig journal, tilskynder til en tankegang af åbenhed, nysgerrighed og leg. Alle 3 ting er afgørende for at pleje kimen til kreativitet og fantasi.Med en journal har du mulighed for at...
Read More
women running in the forest
3 Yoga stillinger som supplement til løbetræning.
Nedenstående blog indlæg drejer sig om løb og yoga, men passer på alle motionsformer, hvori der indgår et element af udholdenhed og gentagende monotone bevægelsesmønstre som f.eks. fodbold, håndbold, tennis, basket, cykling og svømning, for at nævne ...
Read More
yin and yang symbol in the grass
Yin og Yang
I vesten, er kendskabet til begrebet yin og yang, og yin og yang energier ikke så udbredt. Yin, måne energien, den passive, rolige og nærende energi og Yang, sol energien, den aktive, bevægende og opløftende energi. Mange tænker ikke over disse energ...
Read More
hands kneeing dough
Det du gør i dag har betydning for i morgen.
Jeg var ikke helt klar til at tænke de store filosofiske tanker, den dag jeg stod med hænderne i en bolledej og læste ovenstående på en pose økologisk hvedemel der stod på bordet foran mig. Men det slog mig alligevel hvor præcist den ene sætning opsu...
Read More
illustration buddha figure
Grundlæggende Meditations teknik
Meditation handler om at åbne op og slappe af over for alt, hvad der dukker op i sindet under meditationen, uden at vælge noget ud. Det drejer sig ikke om at undertrykke nogle tanker eller følelser, men bare at acceptere og konstatere at noget dukker...
Read More
woman standing in yoga pose tree pose
Yogastillingernes potentiale
Folk tager ofte fejl, det er ikke hvor fleksibel du er, der afgør hvor "yogisk" du er.En meget fleksibel person, der er i stand til at udføre alle de forskellige yogastillinger, kan være totalt fokuseret på konkurrence og sammenligning - ikke særlig ...
Read More
sunset
3 gode måder at starte din dag på.
At komme godt i gang med dagen behøver ikke at være en uoverskuelig opgave.Når jeg tager et par øjeblikke i begyndelsen af ​​dagen for mig selv, gør det hele forskellen. I stedet for at starte en spiral direkte ind i stress, møder jeg dagen med en le...
Read More
woman on the knees stretching the soles of her feet
Udstrækning af fodsål og tæer for bedre flexibilitet.
Fødderne er ofte en overset kropsdel, og et af de steder jeg har fokus på med mine klienter. Rigtig mange er ikke vant til at bruge fødderne så intens som vi gør i yoga, og pludselig bliver de bevidste om egne begrænsninger som følge af "stramme" fød...
Read More
woman sitting crossed legged on sofa
Din personlige yogapraksis.
Der er en grund til at jeg ofte henviser til yoga som en "praksis", at praktisere yoga er en mulighed for at opøve nogen af de kvaliteter, vi ønsker at se mere af i vores liv. Nogle gange praktiserer man yoga for at arbejde med tålmodighed, klarhed e...
Read More
woman in yoga pose on the floor
Integrer Yoga i din hverdag.
Jeg bruger meget tid på at overbevise mine klienter om, at fremskridt sker et skridt af gangen. Vi er ofte alt fokuseret på at gøre alt på en gang, at nå det hele med det samme. Men mit fokus når jeg underviser, er på at sikre at mine klienter får no...
Read More
women doing yoga on the beach
10 grunde til hvorfor du bør praktisere Yoga
Yoga som motionsform er stadigt stigende i popularitet. Den stigende interesse for yoga er et bevis for, at stadig flere og flere får øjnene op for de mange sundheds- og helbredsmæssige fordele ved denne gamle og alligevel relevante praksis.Men yoga ...
Read More
woman with hands in prayer pose
Serenity Prayer
Dem der kender mig ved, at jeg er altid er klar til at falde for rammende citater og digte, der i få velvalgte ord kan fremkalde tanker og følelser, eller gengive aspekter af vores alle sammens fælles oplevelse; " the human experience."Velvalgte samm...
Read More
women in yoga childs pose
Udnyt den beroligende virkning af foroverbøjninger.
Jeg er fan af foroverbøjninger.At noget så simpelt som en foroverbøjning, en handling vi er mere eller mindre er født til at udføre fra vi er helt små, kan påvirke vores mentale tilstand så makant, virker lidt som et mirakel.Her er lidt tips til at b...
Read More
close up of hands holding mala beads
Yoga, en livsstil.
Yoga er ikke et ”quick fix”, det er ikke her du finder en her og nu løsning på smerten i ryggen. Når det er sagt, så vil jeg med det samme modsige mig selv, for selv så lidt som 10-15 minutters fokuseret yoga vil kunne afhjælpe smerter, ubehag og sti...
Read More
woman stretching in bed
5 Yoga stillinger til bedre søvn.
Hvis du praktiserer yoga derhjemme, lige inden du skal i seng, skal du have fokus på de mere restorative stillinger, der er med til at berolige kroppen både mentalt og fysisk. Start med at sidde lige så stille i din foretrukne stilling, slip dagens b...
Read More
woman in child's pose
Gode stillinger for rygsmerter, som du kan udføre hjemme.
De fleste yoga stillinger arbejder med hele kroppen, og den sunde, stærke, smidige og fleksible rygrad (ryg) er en af grundstenene i yoga. Vores meget foroverbøjede livsstil med computere, mobiltelefoner, tv fra sofaen, bilkørsel og selv motionstræn...
Read More
close up runners legs
Sports skader og yoga.
Nedenstående blog indlæg drejer sig om løb og yoga, men passer på alle motionsformer, hvori der indgår et element af udholdenhed og gentagende monotone bevægelsesmønstre som f.eks. fodbold, håndbold, tennis, basket, svømning og volleyball, for at næv...
Read More
woman in yoga child pose
3 grunde til hvorfor du behøver Yoga nu!
Jeg ved godt hvordan det føles, når jeg let i kroppen forlader yogamåtten, og jeg er sikker på at du også elsker følelsen i kroppen efter en yoga klasse, men har du tænkt over hvorfor det føles så godt? Her er 3 gode grunde til hvorfor din krop blive...
Read More
woman doing yoga
Giv yoga 20 minutter og du får...
Som ved alt anden fysisk træning kræver det regelmæssighed og faste rutiner, for at vi kan opnå fremskridt. Men i yoga er der ikke nogle tider eller distancer vi skal nå, der er ingen synlig mållinje vi skal krydse, og inden konkurrencer vi skal meld...
Read More
illustration woman sleeping
Får du nok søvn ?
Hvis du føler dig træt om morgenen når du vågner op, skyldes det normalt en af to ting; du har ikke sovet længe nok, eller kvaliteten af din søvn har ikke været god nok.Søvn spiller en stor rolle for vores velbefindende, og som voksen skal vi have me...
Read More
woman journaling
10 fordele ved at føre en mindfulness journal.
Har du nogensinde tænkt på at føre en daglig mindfulness journal?Det er ikke kun for dem, der er rigtig gode til at skrive – alle kan gøre det. Din journal er dit personlige skattekammer af tanker og følelser, og du behøver ikke dele den med nogen, m...
Read More
yoga Pilates collage
Hvad er forskellen mellem Yoga og Pilates?
Hvis du nogensinde har taget en yogatime og en pilatestime, undrer du dig måske over, hvad forskellen er mellem Pilates og yoga, da mange af stillingerne virker ret ens. Så hvad adskiller de to forskellige praksisser?Pilates og yoga er begge krop-sin...
Read More
woman tossing her hair
Her er værktøjet til at løfte dit humør.
Værktøjet til at løfte dit humør, afhjælpe depression og øge dit energiniveau har du lige ved hånden.Ingen of os går igennem livet uden fra tid til anden at opleve perioder hvor vi føler os ude af balance, nede eller bare generelt handlingslammet. De...
Read More

Join the Newsletter

Gå ikke glip af mit ugentlige nyhedsbrev med en Mindfulness øvelse/tip - Jeg sender dig min GRATIS Balanceret Åndedræt ebog som Tak.

    I will not spam you, and you can unsubscribe at any time.